Tatou a'oa'o fa'atasi Mea e teu pa'u -Panthemol

https://www.zfbiotec.com/dl-panthenol-product/
O le Panthenol o se mea e maua mai i le vaitamini B5, lea e lauiloa foi o le retinol B5. Vitamini B5, e ta'ua fo'i o le pantothenic acid, o lo'o i ai mea e le mautu ma e faigofie ona a'afia i le vevela ma le fa'atupuina, e mafua ai le fa'aitiitia o lona bioavailability. O le mea lea, o lona faʻamuamua, panthenol, e masani ona faʻaaogaina i mea faʻapitoa.
Pe a faatusatusa i le vaitamini B5/pantothenic acid, o le panthenol e sili atu ona mautu meatotino ma le mamafa mole mole na o le 205. E mafai ona ulu lelei i totonu o le stratum corneum ma vave ona liua i le vitamini B5, o se vaega taua o le metabolism o le tino ma se mea taua. mo le tuufaatasia o le coenzyme A.CoenzymeA o se vaega fesoasoani i auala eseese e tali atu ai enzyme i totonu o le tino. E auai i le metabolism o le cellular energy, e maua ai le malosi mo gaioiga o le olaga o le tino. E le gata i lea, e auai foi i le metabolism o vaega autu eseese i le paʻu, e pei o le cholesterol, gaʻo gaʻo, ma le sphingolipids synthesis.
O le faʻaogaina o le panthenol i luga o le paʻu na amata i le 1944 ma e iai lona talaʻaga e silia ma le 70 tausaga. E masani ona faʻaaogaina i mea teuteu mo le susu, faʻamafanafana, ma faʻaleleia faamoemoega.

O le matafaioi sili ona taua
Susūma le faaleleia o pa puipui
O le Panthenol lava ia o loʻo i ai galuega o le faʻaogaina o le susu ma le taofiofia, aʻo faʻalauteleina le faʻaogaina o le lipid, faʻateleina le suavai o mole mole lipid ma microfilaments keratin, faʻaleleia le siosiomaga malulu i le va o keratinocytes, ma fesoasoani i le tausia o le paʻu paʻu soifua maloloina. E tatau ona maitauina ina ia mafai e le panthenol ona faʻaleleia le aʻafiaga o le pa puipui, o le faʻatonuga e manaʻomia le 1% poʻo luga atu, a le o le 0.5% e mafai ona naʻo se faʻasusu.

Faamafanafana
O le faʻamafanafanaga o le panthenol e masani lava ona sau mai itu e lua: ① puipuiga mai faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi faʻaleagaina ② faʻaitiitia o le tali inflammatory.
① Panthenol e mafai ona faʻaitiitia ai le gaosiga o meaola okesene faʻafefe i sela paʻu, aʻo faʻaleleia le paʻu lava ia o le antioxidant mechanism, e aofia ai le faʻaosofia o sela o le paʻu e faʻaalia atili ai mea antioxidant - heme oxygenase-1 (HO-1), ma faʻaleleia ai le malosi o le paʻu o le paʻu Pantothenic acid e mafai ona faʻaitiitia le tali inflammatory. A maeʻa ona faʻaosofia le keratinocytes ma le capsaicin, o le tuʻuina atu o mea faʻamaʻi IL-6 ma IL-8 e matua faʻateleina. Ae ui i lea, a maeʻa togafitiga ma le pantothenic acid, o le tuʻuina atu o mea faʻamaʻi e mafai ona faʻalavelaveina, ma faʻaitiitia ai le tali inflammatory ma faʻamalolo ai le mumū.

Fa'alauiloatoe faaleleia
A oʻo i le va o le 2% ma le 5% le maualuga o le panthenol, e mafai ona faʻaleleia le toe faʻafouina o le paʻu o le tagata ua faaleagaina. Ina ua uma ona togafitia le faʻataʻitaʻiga o le manua o le laser ma le panthenol, o le faʻaaliga o le Ki67, o se faʻailoga mo le faʻateleina o le keratinocyte, faʻateleina, e faʻaalia ai o le tele o keratinocytes na ulufale atu i le tulaga faʻateleina ma faʻaleleia le toe faʻafouina o le epidermal. I le taimi nei, o le faʻaaliga o le filaggrin, o se faʻailoga taua mo le eseesega o le keratinocyte ma le pa puipui, faʻateleina foi, e faʻaalia ai le faʻalauiloaina o le toe faʻaleleia o paʻu paʻu. O se suʻesuʻega fou i le 2019 na faʻaalia ai o le panthenol e faʻamalosia ai le faʻamalolo vave o manuʻa nai lo le suauu minerale ma e mafai foi ona faʻaleleia maʻila.


Taimi meli: Aug-30-2024